I hjärtat av Spånga växer något nytt fram – Kelp – en ny kvarterskrog som inte bara vill servera god mat och dryck, även bidra till ett mer hållbart samhälle och en sundare krogbransch.
Krögare är Erik Arroy Elvén och Jakop Dalunde, som båda längre drömt om att arbeta med mat och dryck. Sommaren 2023 kom äntligen chansen.
Genom engagemanget för närproducerade råvaror i säsong och ett hållbart utbud av delikatessprodukter strävar Kelp Krog efter att skapa en positiv inverkan inte bara på gästernas smaklökar utan även på miljön. Menyn är uteslutande vegetarisk, med vissa inslag av fisk- och skaldjur. Dessutom strävar Kelp efter att knyta an till det lokala näringslivet i Spånga och samarbeta med producenter i närområdet.
Kelp Krog har även valt att inte efterfråga dricks inkludera dricks i totalbeloppet och undvika otydlighet kring förväntningar vill de göra betalningen smidig och bekväm för gästerna. Samtidigt undviker de att skicka signaler om att personalen är beroende av dricks för sin försörjning.
”Vi vill bygga en verksamhet där vi kan erbjuda konkurrenskraftiga löner och riktigt bra arbetsvillkor. Det bästa sättet att inte förhålla sig till inkomster från dricks i lönesättning är att helt enkelt inte bjuda in till det”
Genom sitt engagemang för närproducerade råvaror i säsong och ett hållbart utbud av delikatessprodukter strävar Kelp Krog efter att skapa en positiv inverkan inte bara på gästernas smaklökar utan även på miljön. Vi på Kelp krog har valt en vegetarisk, fisk- och skaldjursbaserad meny för att erbjuda en kulinarisk upplevelse som är i linje med deras hållbara värderingar.
”Vi känner att det är viktigt för oss att känna att vi själva bidrar till en trevlig centrumkänsla.”
Kelp Krog är inte bara en plats att äta och dricka, utan en plats där värderingarna av snällhet, ärlighet och hållbarhet genomsyrar varje aspekt av upplevelsen. Med ”Snällhet varar längst” som sitt motto strävar Kelp krog efter att skapa en restaurang där gästerna känner sig välkomna, uppskattade och där varje besök blir en möjlighet att dela i gemenskapen.